Δημοφιλέστερη ταινία-σειρά της εβδομάδας

Woody Woodpecker 48 Eπεισόδια

Ο Γούντυ είναι ένας σκανδαλιάρης ανθρωπόμορφος τρυποκάρυδος, που γεννήθηκε στα στούντιο του Γουόλτερ Λάντζ. Στον αγγλόφωνο κόσμο είναι γνωστός ως Woody Woodpecker. Δημιουργός του ο Μπεν Μπαγκς Χαρνταγουέι, που είχε καθοριστική συμβολή στον σχεδιασμό του Μπαγκς Μπάνι και του Ντάφι Ντακ , όταν δούλευε στα στούντιο της Γουόρνερ. Η ιδέα ανήκε στην σύζυγό του Λαντζ, Γκρέισι. 
Στα τέλη της δεκαετίας του τριάντα ο Γουόλτερ και η Γκρέισι αποφάσισαν να περάσουν λίγες μέρες ξενιασιάς με το τροχόσπιτό τους στην λίμνη Σέργουντ της Καλιφόρνιας. Όμως , ένας θορυβώδης τρυποκάρυδος δεν τους άφηνε να κλείσουν μάτι τις νύχτες . Οταν μετά από μιά ξαφνική νεροποντή το τροχόσπιτο έμπασε νερά, έμαθαν για τα καλά ότι το συμπαθέστατο πτηνό είχε κάνει κόσκινο την οροφή με τα ραμφίσματά του. Από την περιπέτειά τους αυτή γεννήθηκε μια μεγάλη μορφή των κινουμένων σχεδίων.
Η κινηματογραφική πρεμιέρα του Γούντι έγινε στις 25 Νοεμβρίου 1940 στην ταινία κινουμένων σχεδίων Knock, Knock . Γνώρισε αμέσως μεγάλη επιτυχία και έγινε ο πρωταγωνιστής των στούντιο του Λαντζ, αντικαθιστώντας τον λαγό Οσβαλντ. Ο Γούντι υπήρξε το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα μιάς γενιάς κινουμένων σχεδίων που εμφανίσθηκε στις αρχές της δεκαετίας του σαράντα. Ηταν αυθάδης, επιθετικός και παρενοχλούσε τον κόσμο χωρίς λόγο και αιτία, μόνο και μόνο για να κάνει την πλάκα του. Ηταν ένας κωλοπαιδαράς με τα όλα του. Στην συνέχεια μαλάκωσε, αλλά κάποια από τα κουσούρια του έμειναν, γιατί ως γνωστόν έξις, δευτέρα φύσις .

Στη σελίδα που σας ανοίγει πατάτε το “SKIP AD” πάνω και δεξιά



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου